Curryhummus

Hemmagjord Hummus med Curry

Har du kollat på ett recept på hummus har du säkert sett att många av dem innehåller något som kallas tahini. Tahini är en pasta som görs av malda, färska eller rostade sesamfrön. Tahinin adderar en lite nötig, bränd smak. Det är faktiskt inte alls svårt att göra egen Tahini och recept på det hittar du här.

Men, visst kan man göra hummus utan tahini. Det blir lika gott och blir förstås mycket enklare. Den här hummusen har smak av curry vilket är ett gott inslag om man vill ha lite omväxling. Vill du hellre göra en vanlig hummus hittar du recept på det här.

Recept på Curryhummus

För: 8 personer

Curryhummus

2 burkar kikärtor
1 vitlöksklyfta
2-3 msk olivolja
0,5-1 dl vatten
1 msk citronsaft
1 msk spiskummin
1 msk koriander
1 msk gul curry
salt, peppar

1. Skölj av kikärtorna och häll ner dem i en mixer. Pressa i en vitlöksklyfta och häll på olja. Kör till en slät kräm och späd vartefter med vatten till den får önskad konsistens.

2. Häll upp röran i en skål och rör ner citronsaft. Smaka av med kryddor. Låt den gärna stå till sig någon timme så kommer smakerna till sin rätt.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.