Dinkelmuffins med keso och soltorkade tomater

Dessa Muffins skulle kunna gå under katergorin hälsosamt

Till grytor och soppor är det gott med någon form av bröd till, framför allt om maten är het. Dessa muffins skulle kunna gå under katergorin ”hälsosamt”. Mjölbasen består av dinkelmjöl och fyllningen av keso och soltorkade tomater. Vill man ha festligare stuk kan man förstås byta ut båda dessa mot valfri ost och mjölsort. I det här utförandet blir de dock saftiga och smakrika och relativt ”lätta”.

Baka muffins med dinkelmjöl

Muffins är himla enkelt att göra; bara att vispa ihop och hälla i formar. Sånt tycker jag om, dvs lättlagad mat. Ska du bjuda på buffé är de dessutom ett trevlig inslag att ha på buffébordet. Gör dem antingen i vanliga muffinsformar – eller som här i en silikonform med annorlunda form.

Dinkelmuffins med keso och soltorkade tomater

Smet i silikonform

Dinkelmuffins med keso och soltorkade tomater

Ca: 8 st
Temperatur: 225°

2 ägg
0,5 dl olivolja
1 dl mild naturell yoghurt
0,5 dl vatten
1 dl keso
3 dl dinkelmjöl
1,5 tsk bakpulver

10 bitar soltorkade tomater
salt, peppar

1. Vispa ihop ägg, olivolja, naturell yoghurt, vatten och keso.

2. Ha ner mjöl och bakpulver och rör ihop till en smet.

3. Finstrimla soltorkade tomater och rör ner dessa samt salt och peppar.

4. Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i 225° i ca 25-30 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.