Enkel krämig kålsallad till grillat

Lättlagad Coleslaw

Coleslaw är ett av mina favorittillbehör. Det är så enkelt att göra och blir krämigt och gott. En coleslaw kan varieras på olika vis med olika typer av kål och salladssorter, rotsaker och olika krämiga såser. Man kan göra dem hela och milda, knapriga och mjuka. Beroende på vad man ska servera till coleslawen kan man addera extra smaker av exempelvis hickory, granatäpple eller majs.

Knepet till godast Coleslaw

Den här coleslawen valde jag helt enkelt att kalla för kålsallad. Den görs på vitkål och blomkål som skivas tunt. Hemligheten bakom en riktigt bra coleslaw är att förvälla vitkålet. Man gör det så enkelt genom att strimla vitkålet, lägga det i en skål och sedan slå över hett vatten. Därefter får kålet ligga i vattnet ungefär tio minuter. Slå av vattnet, krama ut kålet och blanda det sedan med en krämig sås. Jag får alltid tumme upp för mina coleslaws och det är just för att jag gör dem på det här viset.

För att behålla lite spänst och knaprighet fick blomkålet skivas tunt och blandas med resten av ingredienserna. Denna kålsallad är utmärkt till buffén och att ta med ut på picknicken. Den är också riktigt god till både grillat kött, fågel och fisk.

Enkel krämig kålsallad till grillat

För: 4 personer

Enkel krämig kålsallad till grillat

400g vitkål
100g blomkål
1 dl majonäs
2 dl creme fraiche
salt, peppar, persillade, lökpulver

1. Skiva vitkålet tunt. Koka upp vatten och slå det över vitkålet. Låt vitkålet ligga i cirka 10 minuter, slå sedan av vattnet.

2. Finskiva blomkål och blanda med vitkålet. Rör ihop med creme fraiche och majonäs. Smaka av med kryddor.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.