Enkel paj med rabarber och äpple

Lättlagad efterrättspaj

Bjud på något gott, som en enkel paj med rabarber och äpple. Så fort sensommaren och hösten gör entré börjar man naturligt ändra maten till lite rustikare stil. Man kanske fortfarande vill grilla (vi gör det ju året runt), men eftersom kvällarna bli kallare och mörkare vill man kanske ändå laga desto mer av maten inomhus. I och med hösten blir också alla svenska, fina råvaror färdiga att skördas. Äpplen, plommon, rotsaker och bönor kan nu äntligen avnjutas i goda anrättningar.

Rabarber och äpple

Rabarber är en härlig grönsak som kan skördas redan i maj, fram till september. I samband med att våra svenska äpplen går från kart till härligt mogna är äppelpaj en god efterrätt att laga. Det passar bra på hösten och blir kanongott när man adderar rabarber till det hela. Man behöver egentligen inte konstra till det så mycket. Knåda ihop ingredienserna till pajskalet. Platta ut i en form och fyll med hackat äpple och rabarber. På med socker och kanel, in i ugnen, och sedan är det klart. Svårare än så behöver det inte vara.

Enkel paj med rabarber och äpple

För: 4 personer

Enkel paj med rabarber och äpple

Pajskal:

150g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl

Pajfyllning:

500g rabarber
3 röda äpplen
2 msk strösocker
1 msk kanel

Tillbehör:

Vaniljsås

1. Blanda samman smör med strösocker och vetemjöl. Platta degen ut i en smörad pajform.

2. Skiva upp rabarbern i centimetertjocka skivor. Halvera och kärna ur äpplena. Tärna dessa. Fördela ut äpple och rabarber i pajskalet. Strössla över strösocker och kanel och blanda allt. Grädda i 200°C i 30 minuter. Servera med vaniljsås och ett glas portvin eller punsch.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.