Lax

Enkla recept med lax och torsk till vardag och fest

Emellanåt funderar jag på hur mycket folk krånglar till sin matlagning – eller snarare, hur de tror att det är krångligt att laga mat. Jag gillar mat som är enkel att laga, utan en massa krusiduller och krångliga steg. Krydda – in i ugnen – klart. Som till dessa enkla recept med lax och torsk till vardag och fest.

När allt kommer till kritan finns det också så mycket bra råvaror man kan använda sig av för att hålla det enkelt, däribland fisk som är en typisk råvara som passar precis lika bra till vardags som till fest.

Blir man smart av fisk?

Min mamma har alltid sagt att man blir smart av att äta fisk. Idag vet man att det är så eftersom flera studier visat att fisk har en positiv påverkan på nervsystemet. Torsk och lax är mina favoriter. Det är fisksorter som de flesta känner till, som man kan hitta överallt och som man kan köpa styckfrysta i lagom portion. De styckfrysta bitarna är eleganta att grilla, steka eller ugnslaga till en fin helgmiddag. De är också precis lika smidiga att tärna upp till en fisksoppa eller att koka till en god fiskgryta.

» Förutom recepten nedan finns här fler goda recept med fisk

Enkla vardagsrecept med fisk

Enkla festrecept med fisk


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.