Enkla snacks med Wasabi and Sesame

Enkla snacks för att stilla hungern

För inte så länge sedan lagade vi mat på landet. Pappa stor för maten, och med hans vanliga planering blev det mat mitt i natten. Medan vi lagade maten började vi förstås bli väldigt hungriga. Det var då, efter lite rotande i skafferiet, som det här receptet kom till. Ja, att kalla det för recept är nästan löjligt eftersom det är så enkelt. Så man kan snarare se det som inspiration när man vill stilla hungern.

Till matlagningsvinet eller fördrinken

Hur som helst hade vi tunnbröd i brödskrinet och ost i kylen. Jag la upp tunnbröd, hyvlade över lite ost, och sedan åkte det in i micron så osten fick smälta. Därefter var det bara att strössla över lite torkad oregano och skära till lagom munsbitar. Man kan ta vad man har hemma; påläggskorv, skinka, soltorkade tomater eller tapenade.

Jag hade även på lite av den goda kryddan Wasabi & Sesame för att få lite extra piff på det hela. Har man inte tunnbröd går det lika bra med tortillabröd. Gott, enkelt och perfekt för att ha något att snacksa på till matlagningsvinet eller fördrinken.

Enkla snacks med Wasabi and Sesame

Cirka 20 stycken

Enkla snacks med Wasabi and Sesame

1 tunnbröd eller tortillabröd
ost av valfri sort
torkad oregano
Wasabi & Sesame

1. Lägg upp tunnbrödet och täck det med ostskivor. Lägg in tunnbrödet i microvågsugnen och kör det till osten smält – cirka 30 sekunder.

2. Strössla över torkad oregano och Wasabi & Sesame. Skär sedan till lagom munsbitar.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.