Stekt falukorv med krämig avocado- och bönsallad

Gott med falukorv

Så var det måndag igen och man frågar sig – vad ska vi äta till middag? Är du som jag, lite trött och allmänt omotiverad? Kanske lockar tv:n eller löprundan när man kommer hem efter jobbet? Ja, då passar det bra med något lättlagat som går snabbt att svänga ihop. Falukorv är typisk vardagsmat hemma hos oss som går enkelt att laga. Det är bara att skiva upp och ha ner i stekpannan eller in i ugnen – smidigt. Visste du också att falukorv är glutenfritt?

Enkel och glutenfri vardagsmat

Utan några vidare krusiduller kommer här receptet på en snabblagad maträtt att som passar bra att sleva i sig när man kommer hem. Falukorven skivas och steks, och till det har man färdigkokta bönor och kikärtor på burk som man blandar med avocado, creme fraiche och morötter. Hur enkelt som helst – för att inte tala om krämigt och gott.

Stekt falukorv med krämig avocado- och bönsallad

För: 4 personer

Stekt falukorv med krämig avocado- och bönsallad

4 avocados
1 burk svarta bönor
1 burk kidneybönor
1 burk kikärtor
2 morötter
1 dl creme fraiche
1 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, oregano

800g falukorv

1. Skala och riv morötterna på de stora hålen på ett rivjärn. Koka upp en kastrull med vatten, tag av från plattan och lägg ner morotsrivet. Låt ligga i vattnet ca 3 minuter och låt det sedan rinna av i ett durkslag.

2. Tärna avocadon och skölj bönor och kikärtor. Rör ihop allt i en skål och blanda ner creme fraiche, vinäger, kryddor och morotsrivet.

3. Skiva upp falukorven och stek den i smör.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.