Falukorv med salvia, getost och krämig linsotto

Annorlunda vardagsmat med knorr

Köttfärs och korv är två av de huvudråvaror vi använder som allra oftast till vardagsmaten hemma hos oss. Ja, förutom vegetariskt förstås som slinker in lite då och då. Alla dessa råvaror kan varieras på en mängd olika vis och lagas ihop med enkelhet. De är liksom inte så kluriga att hitta på något gott av.

Falukorv med salvia, getost och krämig linsottoJust falukorv är en stor favorit med sin goda och rökiga smak. Falukorv är också en korv som många barn gillar tack vare att den har en så mjuk textur utan en massa bitar. Många gör klassisk falukorv i ugn medan andra gör korvstroganoff. Jag tycker det är kul att variera det hela och svängde därför ihop denna falukorv med salvia, getost och krämig linsotto, som är lite av en variant på falukorv i ugn.

Recept för stora och små

Linsotton är helt enkelt en lite vuxnare och nyttigare approach på risotto. Istället för ris använder man linser. Falukorven lindar jag in i lufttorkad skinka, exempelvis serranoskinka, efter jag har lagt på getost och salvia. Det hela blir en smakrik rätt som passar fint som lyxigare vardagsmat. V ill man inte ha linsotto till kan man naturligtvis göra ett gammalt hederligt potatismos eller servera kokt ris eller pasta till.

» Här hittar du fler goda recept med falukorv

Falukorv med salvia, getost och krämig linsotto

Falukorv med salvia, getost och krämig linsotto

För: 4 personer
Temperatur: 200°C

Linsotto:

3 dl röda linser
5 dl vatten
1,5 dl vitt vin
75g riven parmesanost
salt, peppar

Falukorv:

600g falukorv
200g getost
1 kruka färsk salvia
70g lufttorkad skinka
salt, peppar

  • Koka upp vatten och ha ner linserna. Låt dem koka i ca 15-20 minuter. När vätskan börjar försvinna helt, rör i vinet. Låt det puttra ihop till en krämig linsröra och smaka av med riven parmesanost samt salt och peppar.
  • Skär falukorven rakt igenom på längden och lägg den med snittytan uppåt. Salta och peppra. Skala och skiva getosten och lägg ut skivorna ovanpå korven. Fördela ut blad av salvia och rulla sedan den lufttorkade skinkan runt. Lägg korven i en ugnsfast form och ställ sedan in i ugnen på 200°C över- och undervärme i 25-30 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.