Falukorv med stekt potatis och grönsakspytt

Enkel mat med falukorv

Falukorv med stekt potatis och grönsakspytt är en sån där klassisk, lättlagad rätt som är perfekt att svänga ihop som vardagsmat. Själva pytten gör man med potatis och grönsaker – man kan helt enkelt ta vad man har i kylen eller i skafferiet. Till det serverar man exempelvis falukorv eller annan valfri korv som man tycker om. Det går förstås också bra med kyckling eller köttfärsbiffar till.

Vardagsmat som kan förberedas

I veckan får maten gärna gå fort att laga så man kan lägga tid på annat. Med detta recept kan man enkelt göra en kylskåpstömning och samtidigt laga lite mer än vad som går åt för att få fler middagar eller matlådor. Pytten kan också förberedas för att sedan serveras med det tillbehör man vill ha. Smidigt!

Visste du förresten att falukorv görs med potatismjöl och därför är glutenfritt? Ännu fler recept med falukorv hittar du här.

Falukorv med stekt potatis och grönsakspytt

För: 4 personer

Falukorv med stekt potatis och grönsakspytt

Potatis och grönsakspytt:

7 potatisar (cirka 500g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 stort blad fänkål
1 röd paprika
125g färska sugarsnaps
salt, peppar, oregano
1 paket bacon

Tillbehör:

1 paket falukorv (800g)
peppar, paprikapulver, lökpulver

1. Gnugga potatisen ren och skala den om den har smutsigt skal. Koka potatisen hel i 20 minuter. Slå av vattnet och kyl den med kallt vatten.

2. Hacka gul lök, vitlök och morötter. Smält smör i en stekpanna och ha ner hacket i pannan. Tärna potatisen. Hacka paprika och fänkål – använd både det vita ”bladet” och det gröna skaftet på fänkålen. Ha ner i pannan. Halvera sugarsnaps och ha i sist. Krydda allt och stek under omrörning några minuter.

3. Strimla upp bacon och stek knaprigt. Strössla över pytten.

4. Skiva falukorv och stek den med lite kryddor.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.