Snabblagad gratäng med falukorv

Snabb och enkel vardagsmat

Om jag gissar rätt har du som läser denna blogg säkert en eller ett par favoriträtter. Du vet såna som man gärna lagar med jämna mellanrum både för att man kan dem så bra och för att de är så enkla att göra. De går helt enkelt snabbt och smidigt att laga dem. Förhoppningsvis är det också för att de är så goda?

Den här gratängen med falukorv är smidig att svänga ihop efter jobbet när man är trött och hungrig. Den är också jättegod och barnvänlig. Kollar du dessutom på delningsknapparna under ser du hur populär den är på Pinterest! Glöm inte att spara den om du använder denna fiffiga tjänst. Du kan så klart också följa mig på Pinterest.

Mat som lagas på under halvtimmen

Jag älskar falukorv så flertalet av mina favoriträtter innehåller just falukorv. Falukorv är som bekant glutenfritt eftersom man gör den med potatismjöl. Jag väljer också gärna en sort med hög kötthalt eller en som är gjord på kyckling, då får man en köttigare korv, och när det kommer till kycklingkorven får man en magrare korv.

Jag älskar verkligen enkelheten i det här receptet. Man har trots allt inte alltid ork att stå och trixa. Mat som lagas i ugnen är då perfekt eftersom man bara har ner ingredienserna i en ugnsform och ställer in. Svårare än då är det inte. Gör en stor omgång så räcker det till många middagar eller till matlådor dagarna efter.

» Du har väl inte missat att spana in de övriga supermumsiga recepten med falukorv?

Snabblagad gratäng med falukorv

För: 4 personer
Tid: 25-30 minuter
Temperatur: 225°

Snabblagad gratäng med falukorv

1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
800g falukorv
10 bitar soltorkade tomater
800g wokgrönsaker
0,5 dl kapris
3 burkar krossade tomater
2 msk skånsk senap
salt, peppar, timjan
riven ost

1. Hacka gul lök och vitlök. Skär falukorven till halvmånar och strimla soltorkade tomater. Ha ner allt i en ugnsfast form tillsammans med tinade wokgrönsaker och kapris.

2. Rör ner krossade tomater, senap och kryddor. Blanda allt. Ställ in formen i cirka 20-25 minuter i 225°C.

3. Tag ut formen, strössla över riven ost och ställ in ytterligare 5 minuter tills osten har smält. Klart!

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.