Falukorvsgryta med wokgrönsaker och krossade tomater

Snabbt recept med falukorv

För en massa herrans år sedan, när vi fortfarande bodde i vår första lägenhet, då brukade jag göra en falukorvsgratäng med wokgrönsaker och ost. Vi hade ett litet kök så mat som lagades i ugnen var smidigt och enkelt. Här om dagen blev jag i alla fall sugen på den rätten och bestämde mig för att göra den i en ny tappning. Då blev det istället en falukorvsgryta med wokgrönsaker och krossade tomater som jag serverar med kokt couscous till.

Enkel och god vardagsmat

Jag funderade på hur man skulle integrera den där osten i en gryta, men osten gör det trådigt, fylligt och väldigt gott. Tillsammans med de få ingredienserna som behövs blir det en väldigt enkel och god rätt som passar fint som vardagsmiddag. Eftersom man kan göra den i förväg och bara värma på bli det så klart ännu smidigare.

Jag brukar ta klassiska, frysta wokgrönsaker som innehåller broccoli, morötter, minimajs och vattenkastanj. Wokgrönsakerna tinar jag innan, antingen under några timmar framme i en skål, eller hastigt micron. Det beror så klart på mycket tid man har.

» Här hittar du fler goda recept med falukorv

Falukorvsgryta med wokgrönsaker och krossade tomater

Falukorvsgryta med wokgrönsaker och krossade tomater

För: 4–6 personer

800g falukorv
grillkrydda, svartpeppar
smör + olja till stekning
500g klassiska wokgrönsaker
1 stor gul lök
salt
500g krossade tomater (1 tetra)
2 dl vatten
1 dl kapris
1 nypa socker
0,5 tsk vitlökspulver
2 dl riven ost

Tillbehör:

4 dl couscous

  • Skiva och skär falukorven till stavar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek korven på ganska hög värme så den får lite yta – stek korven i omgångar så inte pannan blir överfylld. Pudra över grillkrydda och peppar i slutet av stekningen. Lägg över korven i en skål.
  • Tina wokgrönsakerna om de är frysta. Grovhacka gul lök. Värm smör och olja i pannan och lägg i löken. Låt den mjukna och lägg sedan i wokgrönsakerna. Stek tills allt mjuknat. Salta ett varv.
  • Slå på krossade tomater och vatten och rör i en nypa socker och vitlökspulver. Låt det småputtra i några minuter. Lägg i kapris, falukorven och riven ost. Låt allt värmas tills osten smält.
  • Tillaga couscousen enligt förpackningen och servera till.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.