Falukorv i pytt med krämig rostellerisallad

Snabblagad vardagsmat

Pytt i Panna kan anta flera skepnader. Det de har gemensamt är dock att de består av någon typ av kött och rotsaker. Pytt i Pannans signum har länge varit att göras på rester. Spaniens motsvarighet till pytt i panna heter Ropa Vieja, som betyder ”gamla kläder”. Det säger väl allt?

”Snabblagat” och ”man tager vad man haver” har på sistone blivit synonymt med min veckomatlagning. Ja, hur man väljer att laga mat må gå i vågor, och ibland är man mindre sugen på att laga mat än vid andra tillfällen.

Pytt i Panna med korv

Den här pytten är lite av ett hopkok och görs på falukorv, champinjoner och bönor. Bönorna kan man gott byta mot sin egen favorit, och har man en favorit när det kommer till korv, är det bara att byta mot den. Råkar man ha fyndat svamp under höstens tidigare skogspromenader är det bara att byta champinjonerna mot den. Ni ser – man tager vad man haver.

Falukorv i pytt med krämig rostellerisallad

För: 4 personer

Rotsellerisallad:

400g rotselleri
10 cm purjolök
1 dl solrosfrön
3 dl creme fraiche
några stänk tryffelolja
salt, peppar

Falukorvspytt:

400g blomkål
400g champinjoner
550g falukorv
1 burk cannellinibönor
salt, peppar, chiliflagor

1. Skala rotsellerin och riv på en mandolin. Tunnskiva purjolöken. Rör ihop creme fraiche, tryffelolja, och kryddor. Vänd sedan ner purjolök, rotselleri och solrosfrön.

2. Dela blomkålen till mindre träd. Koka upp saltat vatten och låt blomkålen koka ca 3 minuter. Slå av vattnet.

3. Skiva upp champinjonerna och skär falukorven till halvmånar. Stek upp champinjonerna i smör. När vätskan reducerats, ha ner korven. När korven fått färg, ha ner blomkål och canellinibönorna. Stek ytterligare 1-2 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.

Falukorv i pytt med krämig rostellerisallad är en god pytt i panna som verkligen anammar uttrycket ”man tager vad man haver”.