Jag har hållit mig ifrån att äta vita spannmål ganska länge nu. Bröd unnar jag mig hela tiden eftersom det är så tråkigt att leva utan. I sommar slog jag dock på stort och unnade mig både en massa potatis, ris och pasta. Det är ju så gott! Saken var bara den att jag sa mig själv att jag skulle sluta med allt det när semestern var över och det var dags att sluta slappa och börja träna igen… Det har gått sådär… Här kommer ett recept på smaskiga pastakuddar fyllda med philadelphia och gräslök :)

1 förpackning färsk pasta i lasagneform (gärna på rulle)
400 g philadelphiaost
1 dl klippt gräslök
salt, peppar
1 ägg

1 msk flytande smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk skivade champinjoner
1 burk krossade tomater
5 dl matlagningsgrädde
salt, peppar, oregano

1. Om du inte gör egen färskpasta, lägg pastan i ett vattenbad så att den mjukas upp.

2. Blanda ihop klippt gräslök med philadelphia och kryddor i en bunke.

3. Lägg ut pastaplattan på en skärbräda och klutta ut klickar med osten med lagom mellanrum. Pensla mellan kluttarna med vispat ägg. Lägg en pastaplatta ovanpå allt och tryck ihop med den nedre plattan mellan ostkluttarna. Skär i fyrkanter med en kniv. Osten är ganska mäktig, så mindre pastakuddar är att föredra.

4. Koka upp saltat vatten och lägg ner pastakuddarna med en hålslev. Låt koka lätt i ca 4 minuter.

5. Hacka gul lök och ha ner i en kastrull med smör och pressad vitlök.

6. Låt de krossade tomaterna rinna av i ett durkslag. Då löken mjuknat, blanda ner tomaterna och champinjoners. Häll på grädde och smaka av med kryddor och servera till pastakuddarna.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.