Matig sallad med feta, ägg, linser och frön

Kom i form med bra mat

Är inte sallad något av det tråkigaste som finns? Dels är det svårt att äta – bladen bara trillar av gaffeln och man ser ut som nån mupp där man kämpar med att få in de fördömda prylarna i munnen. Dessutom blir man sällan mätt då sallad innehåller mestadels vatten. Nä, tacka vet jag en riktigt matig sallad – utan sallad :)

När jag pratar sallad vill jag ha mycket innehåll – kan man undvika salladsbladen är det bara ännu bättre. I detta fall pratar jag om isberg, bladsallad och sån där besk gammal röd sallad.

Recept för dig som äter Gi och Low Carb

Den här salladen är helt vegetarisk, fylld med godsaker och utan diverse blad. Avokado, ägg, broccoli och linser gör den extra mättande. Saknar man trots allt några blad kan rucola, maché eller spenat göra susen. De smakar ju trots allt lite mer.

Matig sallad med feta, ägg, linser och frön

För: 4 personer

Feta- och äggsallad med linser och frön

2 dl gröna linser
1 msk oxfond
6 dl vatten

100g frysta sojabönor
6 ägg
1 broccolihuvud (250g)
1 knippe sparris
1 dl solrosfrön
1 zucchini
150g champinjoner
3 morötter
1 orange paprika
2 avocado
2 salladslökar
1 dl gröna oliver
200g fetaost

1. Koka linserna i vatten och fond på låg temperatur ca 20-30 minuter. Slå av vattnet och låt linserna rinna av i ett durkslag.

2. Tina sojabönorna i lite varmt vatten och koka äggen.

3. Koka mindre träd av broccoli samt bitar av sparris i saltat vatten ca 5 minuter.

4. Skiva zucchini, champinjoner, morötter samt paprika. Börja med att rosta fröna och ha sedan ner de skivade grönsakerna. Fräs i smör under omrörning ca 5 minuter.

5. Skiva avocado och fetaost. Varva allt på tallriken och avsluta med att strössla ut skivad salladslök och oliver.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.