Feta- och belugalinsfylld pumpa

Läskig mat till Halloween

Har man turen att hitta en mindre pumpa kan det här goda tillbehöret vara kul att testa. Visst kan man göra det även med en stor pumpa och bara öka på mängden. Då bör man förstås också se till att ha många gäster att bjuda – annars lär man få äta pumpa en lång tid efteråt.

Laga mat med Halloweepumpa

Jag tycker det är kul när maten ser lite småläskig ut runt Alla helgona och Halloween. Med hjälp av svarta belugalinser, som för övrigt är mycket goda och fyllda med nyttigheter, kan man få till en spännande look på det hela. Den här fina lilla pumpan är lätt att tillaga och slutförs i ugnen. Dekorera med några plastspindlar och annat krimskrams för bästa effekt.

» Fler recept med pumpa hittar du här.

Fylld pumpa med fetaost och belugalinser

För: 4 personer
Tid: 30 minuter
Temperatur: 200°C

Feta- och belugalinsfylld pumpa

1 liten pumpa på ca 1 kg
2 dl svarta belugalinser
150g fetaost
salt, peppar

1. Skär av toppen på pumpan och gröp ur kärnor och de trådiga kärnfästena. Skrapa ur fruktköttet i en skål.

2. Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen tillsammans med salt.

3. Rör ihop linserna med smulad fetaost och pumpaköttet. Fyll tillbaka innehållet i pumpan och ställ sedan in pumpan i 200° i ca 30 minuter.

Fylld pumpa med fetaost och belugalinser är lätt att tillaga och slutförs i ugnen. Dekorera med några plastspindlar för bästa Halloween-effekt.