Fetaostfyllda spetspaprikor

Enkel och god plockmat

Vad lagar du när det är fest och du vill bjuda på enkla aptitretare? Dessa goda aptitretare är enkla att laga och precis lika lätta att stoppa i munnen när de är klara. Då de är lakto-vegetariska passar de också dem som väljer en köttfri kost. Tack vare att de adderar en fin färgklick på buffébordet är de härliga att ställa fram om bjuda på. Dekorera gärna med en tjusig tandpetare så gästerna kan förse sig själv.a

Mat till mingel och fest

Dessa fetaostfyllda spetspaprikor lagas i ugnen och fylls med färskost, fetaost, timjan, citron och vitlök. Fetaosten kan man variera med exempelvis en lite mer smakrik ost så som getost eller mögelost. Man kan också byta den naturella färskosten mot smaksatt färskost med smak av gräslök eller kantareller. För att göra dessa fetaostfyllda spetspaprikor laktosfria, byt mot laktosfri färskost och laktosfri fetaost.

» Här hittar du fler recept på aptitretare till minglet

Fetaostfyllda spetspaprikor

Ca 10 stycken
Tid: 20 minuter
Temperatur: 250°

Fetaostfyllda spetspaprikor

100g naturell färskost
100g fetaost
1 tsk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk, hackad timjan
2 röda spetspaprikor
salt, peppar, oregano

1. Rör ihop färskost och smulad fetaost med citronsaft, pressad vitlök samt hackade örter och kryddor.

2. Skölj och kärna ur paprikorna. Dela varje paprika till cirka 5 bitar på längden. Tryck in fyllningen med en sked inuti paprikarullarna. Lägg upp paprikabitarna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i 250°C i cirka 20 minuter. Tryck tillbaka eventuell oströra som åkt ut ur paprikan. Ställ plåten så den får svalna. Skär bort eventuellt ostfnas så att de får en skarp kant innan servering.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.