Hamburgare kan göras på en massa olika sätt – man behöver inte ens ha kött i. Bara fantasin sätter gränser för vad du väljer att ha i. De här innehåller en hemmagjord sås med curry och köttfärsbiffar fyllda med fetaost. Gott med en pepprig rucola till. Föredrar man mörkt bröd så är det bara att byta till det.

För 4 personer:

4 mindre ciabatta
70g rucola
2 röda paprikor
2 plommontomater

1 dl pickles
1,5 dl creme fraiche (34%)
1 msk kapris
1/2 röd lök
salt, peppar, gul curry

600g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
2 tsk sambal oelek
1/2 dl kruskakli
2 msk ströbröd
1 ägg
1 msk hickorysås
1/4 citron
salt, peppar
150g fetaost

1. Rör ihop alla ingredienserna utom fetan till köttfärsbiffarna. Tag en fetaostsort som är ganska kompakt och inte så hålig och spröd. Dela fetan mitt över kortsidan och sedan takt igenom så att du får 4 platta bitar. Baka in fetaostbiten i köttfärsen så att den inte syns. Stek på medelvärme.

2. Klyfta löken runt och rör ihop med pickels, kapris, crème fraîche och kryddor.

3. Skölj och kärna ur paprikan. Dela varje paprika i två och rosta i en torr stekpanna. När de blivit lite sotiga är de klara. Skär upp tomaten. Skär igenom bröden. Lägg upp sås, paprika och rucola på bottenskivan. Lägg köttfärsbiffen ovanpå och sedan tomat. Häll eventuellt på tomat och senap. Njut!

Step 1Step 2Step 3Step 4


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.