Enkla snittar

Fetaost och mynta är så galet gott. Med en söt frukt på toppen gifter det sig i munnen. Får du inte tag i fikon går det lika bra med papaya eller sharonfrukt.

Snittar med fikon och fetaost

För: 4 personer

200g fetaost
1,5 msk creme fraiche
30 myntablad
salt, peppar
2 fikon
8 brödskivor

  • Smula ner fetaosten i en skål och rör ihop med crème fraichen. Strimla myntabladen och blanda ner tillsammans med salt och peppar.
  • Dela varje fikon i fyra klyftor. Forma brödet till fyrkanter om ca 4×4 cm. Klicka upp röran och dekorera med en fikonklyfta på toppen.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.