Fish tacos med grönsaker, mango och srirachamajjo

Tacos med torsk

Hemma hos oss är tacos på fredagen en härlig tradition. I alla fall när det går något kul på tv som man vill titta på. Tacos är mat som man inte bara tuggar i sig i ett nafs utan som kräver lite pillande och plockande. Traditionen hos oss säger att tacosen ska göra på olika vis varje gång. Ibland blir det med kött, ibland med fågel eller vego, och ibland, som i det här fallet blir det med fisk.

Fish tacos kan man ju göra på en mängd olika vis; exempelvis som i detta recept med panerad vit fisk som man friterar i olja. Ma kan också göra mumsiga laxtacos med pulled salmon, goda fredagstacos med tonfisk i olja eller dessa somriga silltacos med sill.

Fish tacos till fredagsmiddag

Detta recept på goda fish tacos med grönsaker, mango och srirachamajjo är faktiskt ganska snabblagat och enkelt att göra och lagas istället med torskrygg som man steker med kryddor. Det hela serveras med frysta sojabönor (men det går lika bra med svenska, frysta ärtor så klart), mango – färsk eller fryst, röd lök samt kvartade småtomater, sallad och rostad lök. Det hela petas ner i tortillabröd och sedan ringlar man på srirachamajjo som rörs ihop av srirachasås och majonnäs. Idag finns faktiskt färdig srirachamajjo att köpa. Jag har inte provat den själv men jag köper hur som helst alltid srirachasåsen med tuppen på eftersom jag tycker den är godast på. Det är också denna tillverkade som har den färdiga srirachamajonnäsen.

» Här hittar du fler goda recept på tacos

Fish tacos med grönsaker, mango och srirachamajjo

Fish tacos med grönsaker, mango och srirachamajjo

För: 4 personer

Srirachamajjo:

1 dl majonnäs
1 msk srirachasås

Tillbehör:

125g sojabönor (1/2 paket)
1 paket fryst mango (225g) eller 1 färsk
1 röd lök
125g småtomater
1 paket tortillabröd (8 stycken)
40g sallad (ex roman eller maché)
rostad lök

Fish Tacos:

4 torskryggsfiléer
grillkrydda, malen spiskummin, malen koriander
salt, peppar

  • Rör ihop majonnäs med srirachasås och ställ svalt.
  • Tina sojabönor och mango (om den är fryst). Finhacka röda löken. Kvarta småtomaterna.
  • Tina fisken om den är fryst och skär den till kuber. Stek i smör eller olja och krydda fisken runt om på alla sidor under stekningen.
  • Servera allt i värmda tortilla med sallad och rostad lök.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.