Fiskpanna med dill, purjolök och potatis

Enkel och snabblagad fiskpanna

Denna fiskpanna med dill, purjolök och potatis är enkel att göra och kräver inte särskilt många ingredienser. När det kommer till den vita fisken kan man ta kummel, flundra, pangasius, sej eller torskfilé. Jag tog kummel denna gång då den var på extrapris.

Fisken tinar jag inte helt eftersom den då lätt blir överlagad i pannan. Är den fortfarande lite semifryst håller den ihop bättre och blir inte lika torr. Tunn fisk behöver nämligen väldigt kort tid i pannan, och för att både hinna ge den yta och låta den puttra ihop ger man fisken mer tid.

Så kan du variera rätten

Vill man variera denna middagsrätt kan man pimpa fiskpannan med exempelvis tärnad, färsk tomat eller gröna oliver som man halverar. Det sätter härlig piff på det hela. Det är också gott att servera en enkel sallad till om man känner för det. Jag serverar kokt potatis till denna fiskpanna, men det går även bra med ris eller couscous.

» Här hittar du fler lättlagade och snabblagade recept

Fiskpanna med dill, purjolök och potatis

Fiskpanna med dill, purjolök och potatis

För: 4 personer

400g vit fisk
20–25 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
salt, svartpeppar
2 msk hackad, fryst dill
4 dl crème fraiche
1-2 tsk chipotlepasta
1 dl vatten

Tillbehör:

800g fast potatis

  • Tina fisken så den fortfarande är semifryst. Den ska alltså inte vara helt tinad utan ha en fryst kärna. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
  • Smält smöret i en stekpanna och lägg i fisken. Stek på lite varmare så den får lite yta på undersidan. Vänd på fisken, dra ner till medeltemperatur och lägg i purjolök och vitlök. Lägg i mer smör om det behövs.
  • Salta och peppra och strö över dill. Rör i crème fraiche, chipotlepasta och vatten. Låt det puttra ihop några minuter. Servera med kokt potatis.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.