Somrigt grillad torks

Ett lättlagat recept sitter väl fint lagom till fredag och allt? Starta grillen och lägg på torskryggen, ett par kryddiga korv och några skivor ätmogen mango. Potatissallad är en riktigt sommartillbehör som är enkelt att svänga ihop. Variera den hemmagjorda potatissalladen med en klar eller en creme fraiche-baserad sås. Den här får en extra smakskjuts tack vare kronärtskockan. Här hittar du tips på hur man får mangon att mogna snabbare.

Flädermarinerad torskrygg med kryddig korv och grillad mango

För: 4 personer

Flädermarinerad torskrygg med kryddiga korvar, grillad mango och potatissallad med kronärtskocka

Hemgjord potatissallad:
500g potatis
3 dl creme fraiche
1 msk skånsk senap
0,5 dl kapris
1/2 gul lök
1 burk kronärtskockshjärtan
salt, peppar

Torskrygg:
2 msk fänkåls-olivolja från Foglia
3 msk koncentrerad flädersaft
salt, peppar
4 styckfrysta torskryggsfiléer

400g kryddig korv
2 st mango

1. Gnugga potatisen och dela till mindre bitar. Koka den sedan mjuk i saltat vatten. Rör ihop creme fraiche och skånsk senap med kapris, hackad lök och halverade kronärtskockshjärtan. Slå av vattnet på potatisen och rör ihop med såsen. Smaka av med kryddor.

2. Känn åt vilket håll kärnan sitter i mangon och skär sedan två skivor mango per sida av den (totalt 4 skivor).

3. Rör ihop fänkåls-olivolja med flädersaft och kryddor. Grilla torskfiléerna i halster och pensla med jämna mellanrum med marinaden. Grilla samtidigt mangon och korvarna. Skiva upp korvarna i mindre bitar efter grillningen.

Rekommenderat vin till torskryggen: Cameleon Malbec (nr 6581) – 79:-

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.