Goda recept i Crock Pot

Jag har ju som bekant introducerats i slökokarnas lata värld. Min Crock Pot står nu och puttrar i godan ro varje söndag och har fått ersätta den traditionsenliga pizzan. Söndagar gör jag inte många knop och tycker om att ta det lugnt. Oftast lägger jag mer krut på maten på lördagen, medan söndagsmiddagen oftast blir hämtpizza. Nu löser ju Crock Poten det ganska bra i och med att jag på morgonen bara behöver preppa och sedan kan göra något annat.

Bara grytor?

Nu har jag testat tre olika grytor, men när vi åker till landet nästa vecka blir det minsann inget mer av den varan! Crock Poten ska förstås med, men i stället har jag planerat att förlaga några godsaker som sedan ska få avslutas på grillen. Alltså behöver man inte oroa sig för att man bara kan göra grytor i en Crock Pot.

Den här grytan som är gjord på färska, blåa plommon har även fått sällskap av ett par annorlunda morötter – nämligen vågiga morötter. Att skära morötter i en mandolin är ingen konst, men det jag tycker är jobbigt är att plocka fram mandolinen, sätta på rätt rivsats och sedan plocka isär och diska allt. Vilken tur då att det finns en kniv som gör jobbet i ett nafs.

Vågig kniv ifrån Ninaskok.se

Blåa plommon

Fylld Crock Pot

Vågtandad kniv

Den här lilla kniven (på bilderna nedan) kommer ifrån webshoppen Ninas mat. Den finns i tre härliga färger och är som sagt rätt liten. Ana min förvåning när jag hämtade ut paketet på posten och det var lika stort som min hand. En vän skrev här om veckan på Twitter att barnen tyckte att det var kul att skära grönsakerna med denna kniv. Nu förstår jag varför, för den är så liten att även ett barn (om man nu vågar ge en kniv till ett barn) kan hantera den. Om nu barnen tyckte blev glada av att skära morötter med den här kniven så är det inget mot vad jag blev. Jag stod med ett fånleende och skar morötter på löpande band. Himla tjusigt blev det också att servera grytan med de här vågiga morotsmynten.

För er som undrar så är Ninas mat en sajt som säljer allt du behöver till köket i form av köksredskap, olika essenser och smaksättare samt annat smått och gott. Dessutom kan man hitta roliga recept att prova sina nya inköp med. Ta en titt, du lär säkert hitta något. Lakritspulvret som används i de här ananasvåfflorna med lakritsgrädde går även att köpa där.

Fläskkotlett i Crock Pot med plommon och pasta

För: 8 personer
Tid: 6 timmar
Temperatur | Crock Pot: ➀

Plommonjuice

1 stor gul lök
5 blåa plommon
4 stjälkar blekselleri
700g morötter
1-1,2 kg benfri fläskkotlett i bit
2 vitlöksklyftor
5dl plommonjuice
4 dl vitt vin
5 dl vatten
salt, peppar, chiliflagor
2 dl creme fraiche
parmesanost

1. Dela lök, plommon, selleri och morötter till mindre bitar. Ansa fläskkotletten och dela även den till mindre bitar. Hacka vitlöken. Varva allt i grytan och krydda mellan varje lager. Häll på med plommonjuice, vin och sedan vatten. Koka på lägsta temperaturen i minst 5 timmar.

2. Koka pastan. När grytan är klar, häll av det mesta av vätskan och blanda sedan ner creme fraichen. Servera till pastan med riven parmesan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.