Fransk potatissallad

Klassisk och enkel sommarmat

Vilket är receptet på det godaste tillbehöret? En fransk potatissallad så klart – här med härliga inslag från medelhavet. Servera till en bit grillat kött, lax, kyckling –  eller ät som den är. Saknar man den matigare känslan kan man blanda i strimlad, lufttorkad skinka eller något annat som man gillar. Perfekt picknickmat.

Fransk potatissallad

För: 8-10 personer

Potatissallad:
1 kg fast potatis
1 röd paprika
1 röd lök
1 dl solrosfrön
70g rucola
10 bitar soltorkade tomater
3 msk kapris
1 burk kalamataoliver

Vinägrett:
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 msk senap
1 tsk sambal oelek
2 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, oregano, timjan

1. Behåll skalet på potatisen och skrubba den noga. Koka den hel i saltat vatten till den blivit mjuk (ca 15-20 minuter). Slå av vattnet och fyll kastrullen med kallt vatten. Ställ åt sidan ett par minuter och tärna sedan potatisen

2. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och ha ner skivad paprika, rödlök och solrosfrön. Stek till löken mjuknat och ha sedan ner allt i en skål.

3. Blanda ner rucola, tärnad potatis, strimlade soltorkade tomater, kapris samt oliver i skålen

4. Pressa vitlök och blanda ihop med olivolja, senap, sambal oelek, vinäger och kryddor. Kör vinägretten i micron en halv minut och ringla sedan över salladen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.