Våfflor med extra allt

Våffelrecept och våffeldag

Helg, sol och fågelkvitter. Kunde det vara bättre? Tidigt i morse gav jag mig ut med kameran i högsta hugg för att fota soluppgången. Det är något magiskt med att traska runt i naturen – lyssna på den och bara insupa allt det härliga. Det är verkligen underbart den här tiden på året när allt börjar om.

Lyxiga våfflor med med extra allt

Synonymt med våren är våfflor. Goda, frasiga våfflor, toppade med allehanda godsaker – både i sött och salt utförande. Sånt måste man unna sig åtminstone en gång om året. Den här våfflan har extra allt – vit choklad, bär, mandelspån och grädde.

I våffelsmeten har det blandats i lakrits vilket gör det larvigt gott. Råkan man nu inte gilla lakrits skippar man helt enkelt bara det. Dock är vit choklad och lakrits en väldigt god kombination. Ställ till med våffelkalas och bjud på denna supervåffla, ni kommer inte att bli besvikna.

Enkla recept på våfflor

Söker du ännu fler våffelrecept kan du kika på denna sida där det finns massor av goda våfflor att välja och vraka bland – allt ifrån glutenfria våfflor, träningsvåfflor, matvåfflor och de läckra röda våfflorna som gör sig extra fint till alla hjärtans dag.

Frasvåfflor med lakrits, vit choklad, bär och grädde

För: 4 personer

Våfflor med extra allt

Frasvåfflor med lakrits:

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk lakritspulver
4 dl mjölk
100g smör
1 msk socker
0,5 tsk salt

Topping:

100g blandade bär, ex hallon och blåbär
1 banan
50g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
50g mandelspån

1. Blanda mjöl, bakpulver och lakritspulver i en bunke. Smält smöret och blanda ner det samt mjölk i smeten. Sockra och salta.

2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna.

3. Riv vit choklad över våfflorna medan de är varma och låt den smälta. Toppa med bär, grädde och mandelspån.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.