En god gryta kräver god tid. Dock finns det snabblagade varianter som är precis lika goda. Den här är fylld med goda, proteinrika bönor och är lite som en chili con carne med mindre kött och mer bönor.

För: 4 personer

300g köttfärs
1 gul lök
1 burk kidneybönor
1 burk kikärtor
1 burk svarta bönor
1 röd paprika
1 stjälk blekselleri
2 morötter
2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 msk äppelcidervinäger
2-3 tsk sambal oelek
salt, peppar, oregano, timjan

1. Hacka lök och fräs upp med köttfärs och pressad vitlök i en panna med höga kanter.

2. Häll av spadet och skölj av alla bönsorterna. Hacka paprika, och selleri och skiva morot.

3. Då köttfärsen är genomstekt, häll grönsakerna och skvätt över vinäger. Häll sedan på krossade tomater och vatten. Blanda ner sambal oelek och smaka av med kryddor. Låt puttra under lock i ca 10-15 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.