Enkla köttfärsrullar som blir mustiga av kruskakli och fröer. Dessutom blir de lite smalare då de tillagas i ugn utan extra matfett. Riktigt goda med en sallad med bönor och paprika i.

1 ägg
3 msk kruskakli
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
2 msk sesamfrön
3 msk pumpafrön
600g köttfärs
salt, peppar, lökpulver, oregano

1. Rör ihop kruskakli med ägg, vitlök och kryddor. Låt stå ett par minuter så att det får svälla.

2. Rör ner sesam- och pumpafrön och sambal oelek. Rör ihop med köttfärsen. Forma till korvar och lägg upp på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Ha i ugn i 225° i ca 25-30 minuter.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.