Kycklingsallad med bönor, halloumi och solrosfrön

Enkel sommarsallad med kyckling

Min sambo har börjat köra hårt på gymet, något som gör mig glad. Därför får han bra träningsmat när han kommer hem – alltså blir han glad. En win win helt enkelt. Att lyxa till en matig sallad med grilloumi och kyckling blir toppen och passar bra vare sig du tränar, käkar GI eller bara vill ha en god rätt till picknicken. Enkelt, gott och mättande.

Enkelt och gott till grillen

Vi äter ofta halloumi och grilloumi på sommaren. Grilloumin håller ihop bättre än halloumi när man grillar eller steker den, dessutom är den gjord på större andel get- och fårmjölk än halloumin. På grund av cypriotiska stadgar måste halloumi innehålla minst 90% komjölk. Personligen tycker jag att grilloumin är precis lika god och har blivit ett givet val så fort det ska grillas.

Salladen på bilden är dekorerad med kryddtagetes. Att dekorera sina sallader och sommarmaten med blommor är både vackert och gott. Mer om ätliga växter och blommor kan du läsa här.

Kycklingsallad med bönor, halloumi och solrosfrön

För: 4-6 personer
Temperatur: 225°

Fruktig kycklingsallad med morötter, grilloumi och solrosfrön

1 dl solrosfrön
200g grilloumi/halloumi
4 morötter
100g haricots verts
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 avocado
45g rucola
salt, peppar, oregano

Vinägrett:

3 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
1 msk sweet chilisås
salt, peppar, oregano

Kyckling:

4 kycklingfiléer
1/4 citron
1/2 nektarin
1 vitlöksklyfta

1. Rosta solrosfröna i en panna med lite salt och olja. Strimla upp grilloumin till stavar och stek sedan dem separat. Ha ner allt i en stor skål.

2. Klyfta rödlök och pressa vitlök och stek någon minut. Rör ihop olja, vinäger, sweet chilisås och kryddor.

3. Skär morötterna till stavar och koka i saltat vatten ca 5-8 minuter. Lägg ner de gröna bönorna på slutet så att de får ligga med ca 4 minuter.

4. Strimla upp kycklingen till lagom bitar och stek i smör och vitlök. Pressa citron över och riv nektarin på ett rivjärn.

5. Tärna upp avocado och blanda ner den samt rucola. Smaka av med extra salt och peppar.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.