Fullkornsvåfflor med tropisk topping

Våfflor till dessert

Här går jag och väntar på mitt våffeljärn som jag beställde för två veckor sedan. Tyvärr verkar det som jag råkade ut för en riktig klåparsajt eftersom jag har mailat dem tre gånger och de inte svarar. Inget våffeljärn på väg. Som tur är kan man alltid låna ett våffeljärn. Jag menar, hur skulle jag annars kunna laga 9 sorters våfflor innan våffeldagen? :)

Goda våfflor med fullkorn

Dessa fullkornsvåfflor med tropisk topping är lite rustikare våfflor tack vare grövre mjölsorter – något som jag gillar. Det känns på något vis lite bättre när man vet att det gör gott samtidigt som det smakar gott. Tillsammans med färska, tropiska frukter blir det här en perfekt avslutning på en middag.

» Fler goda recept på våfflor hittar du här

Fullkornsvåfflor med tropisk topping

Ca: 10-12 våfflor

Fullkornsvåfflor med tropisk topping

Tropisk topping:

2 dl vispgrädde
1 ananas
2 kiwi
1 ask physalis
1 banan

Fullkornsvåfflor:

2 dl grahamsmjöl
1,5 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
3,5 dl mjölk
100g smör
salt, socker

1. Vispa grädden och ställ den svalt. Hacka ananas och kiwi, halvera physailis skiva banan. Ha ner allt i en skål och ställ svalt.

2. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Blanda med mjölk och smält smör. Ha ner en nypa socker och en nypa salt, rör ihop till en smet och grädda sedan våfflorna. Fördela ut dem över ett grillgaller så att de inte blir mjuka. Servera med grädde och frukt.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.