Fyllda baguetter till picknicken

Vad kan man ha för fyllning i baguetterna?

Nu mina vänner kommer här ett lite annorlunda recept. Jag har suttit på det här receptet ett tag nu och funderat på hur man ska kunna få in det i bloggen, för det är egentligen mer av inspiration än ett recept. Jag kallar dessa goda baguetter för F1-Baguetter. Det var nämligen under förra sommaren som jag svängde ihop dem för att äta av medan vi satt ute på terasen i solskenet och kollade på Formel 1:en. Självklart passar de inte bara till Formel 1 :) Fyllda baguetter passar lika bra till picknicken eller att bara servera som en god lunch- eller middagsmacka med en öl till.

Så vad hade jag då i baguetterna?

Fyllda baguetter till picknicken

Baguette 1:

mjuk getost
romansallad
prästost (hyvlad)
salami milano
tomat (skivad)
gul lök (tunt skivad)
persilja
majonnäs
svartpeppar

Baguette 2:

färskost med gräslökssmak
romansallad
skinka
senap
srirachasås
prästost (hyvlad)
ägg (kokta och skivade)
svartpeppar

Servera gärna baguetterna med chilioliver i en skål vid sidan av – eller vanliga oliver, om man föredrar det.

Lägg i så mycket du vill

Jag anger inga mängder här, för det beror ju helt och hållet på hur mycket man vill bre på av de olika ostarna och hur många lager salami och skinka man vill ha. Ju lyxigare och mer mättande, desto mer lägger man på. Jag gjorde dessa för 2 personer som fick 2 baguettehalvor var. Då tog jag en vanlig halvbaguette som är cirka 25 centimeter lång, fyllde den med godsaker och delade den sedan på mitten. Sedan upprepade jag proceduren med en till baguette och den andra fyllningen och delade den på mitten. Således får man en halva av vardera baguette.

Man kan så klart ta en ciabatta eller något annat bröd, om man hellre vill ha det. Svep in baguetten i lite bakplåtspapper eller smörgåspapper och knyt ihop med ett snöre så är det lättare att hålla i och äta baguetterna.

Variera och byt innehållet efter smak

Innehållet kan man så klart variera som man vill – det är ju bara inspiration. Exempelvis kanske man vill ha någon annan ost än prästost, man kanske vill ha silverlök eller rödlök istället för gul lök. Salamin och skinkan kan man variera med de sorter man gillar – exempelvis extrarökt skinka eller någon hetare salami. Vill du baka egna, goda baguetter med kan du kolla in detta recept på sega surdegsbaguetter med frasig fin skorpa.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.