Fyllda grillade paprikor

Gott till grillen

Åh vad jag har längtat efter att få grilla! Egentligen kan man ju grilla precis när som helst, förutsatt att man har tillgång till en grill… och emellanåt kanske lite varmare kläder? Å andra sidan är det lite småmeckigt att stå påpälsad med vinterjacka och pannlampa för att överhuvudtaget se något i mörkret. Tro mig, jag har provat det. Jag behöver dock bara känna doften av tändvätska för att flyga fram över doftstrimmorna som en tecknad seriefigur. Det är så gott att grilla! Men kol ska det vara, och ingen tändvätska (även om det frammanar somriga minnen).

Fyllda, grillade paprikor

Igår var det lördag. Då hade vi ett par goda vänner över på besök och grillade tillsammans på vår takterass. Bland annat blev det majskolvar, cocktailtomater, fläskytterfilé (mycket prisvärt kött som blir toppen med en sjysst marinad), samt dessa fyllda grillade paprikor och vitlöksmarinerade champinjoner.

Till det hade vi en sallad bestående av rucola, maché, babymangold, skalad morot (tunt riven med potatisskalare), kokta gröna bönor och en vitlöksdressing. Såsen fick bli min goda variant på ”bearnaise” som blandas med creme fraiche och en matsked hickorysås. Det blev en riktigt trevlig afton med rosévin, babbel och häng på balkongen. Sedan avslutade vi med Gino och en avec.

» Här hittar du fler goda vegetariska recept för grillen

Fyllda grillade paprikor

Fyllda grillade paprikor

För: 4 personer

4 mindre röda paprikor
1/2 gul lök
4 soltorkade tomatbitar
75g fetaost
1,5 msk pumpafrön
1 msk creme fraiche 34%
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, oregano, timjan, italiensk salladskrydda

1. Halvera paprikorna på längden och skär bort kärnhus och skaft. Hacka lök, strimla soltorkade tomater, smula fetaosten och blanda allt i en bunke tillsammans med hackade pumpafrön och creme fraiche. Blanda med en vitlöksklyfta samt salt, peppar, timjan och italiensk salladskrydda.

2. Fyll paprikorna med röran och grilla dem. Det går även bra att grilla dem i ugn om man inte har tillgång till en grill. Det gör inget om de blir lite sotiga i botten.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.