Grilla Vegetariskt

Den här röran går lika bra att äta som den är, för om jag får säga det själv så är den galet god! Servera röran till delade avocados, en bit kött eller ha som förtugg i en skål att doppa bröd i.

Det roliga med att laga mat är att när man kommit på någon god maträtt, så kan man jobba vidare på den – tweaka, modifiera, bland i nya saker och ta bort andra. Det är som ett pågående projekt. Jag har fått veta att flera av mina vänner tydligen har gett sig i kast med de grillade paprikorna. Jättekul, för de är himla goda, och enkla att knåpa ihop.

Bra tillbehör till picknicken

Idag har vi varit på landet. Farfar är på besök och pappa tyckte att vi skulle bjuda på mina fyllda paprikor. Jag fick förstås ansvaret. Dock hade vi med oss lite saker ifrån stan som annars skulle förgås – bland annat skogschampinjoner. Så jag utgick ifrån det jag kom ihåg ifrån huvudet och ändrade lite i receptet. Och gosse vad gott det blev! Hoppas att ni är sugna på att prova det.

Ska man iväg på picknick med grill kan man göra dessa i förväg och sedan plasta in i folie. Därefter är det bara att lägga på grillen när det är dags. Hur smidigt som helst.

8 stycken paprikahalvor

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
8-10 små skogschampinjoner
4 msk solrosfrön
5 bitar soltorkade tomater
150g fetaost (1 bit)
2 dl creme fraiche (34%)
1 tsk rivet citronskal
salt, peppar, oregano, timjan
4 röda paprikor

1. Hacka och fräs gul lök, vitlök och hackade champinjoner på låg värme i lite smör. Ös över i en skål och rosta sedan solrosfröna i lite olja och salt. Då de börjar knäppa är de klara. Ös över i skålen med lök och champinjoner.

2. Strimla soltorkade tomater och blanda med smulad fetaost, crème fraîche och rivet citronskal. Smaka av med kryddor.

3. Skölj och dela paprikorna rakt igenom på längden. Skär bort kärnhusen och klicka i röran i varje paprikahalva. Grilla på vanlig grill eller i ugn med grilleffekt. Då paprikorna börjar bli svedda i botten och få en lite gulaktig ton ovanpå fyllningen börjar de bli klara.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.