Fyllda grillade paprikor

Gott till grillen

Åh vad jag har längtat efter att få grilla! Egentligen kan man ju grilla precis när som helst, förutsatt att man har tillgång till en grill. Fast det är lite småmeckigt att stå påpälsad med vinterjacka och pannlampa för att överhuvudtaget se något i mörkret. Tro mig, jag har provat det. Jag behöver dock bara känna doften av tändvätska för att flyga fram över doftstrimmorna som en tecknad seriefigur. Det är så gott att grilla! Och kol ska det vara!

Fyllda, grillade paprikor

Igår var det lördag. Då hade vi ett par goda vänner över och grillade på vår takterass. Bland annat blev det majskolvar, cocktailtomater, fläskytterfilé (mycket prisvärt kött som blir toppen med en sjysst marinad), fyllda paprikor och vitlöksmarinerade champinjoner. Till det hade vi en sallad bestående av rucola, maché, babymangold, skalad morot (tunt riven med potatisskalare), kokta gröna bönor och en vitlöksdressing. Såsen fick bli min goda variant på bearnaise som blandas med creme fraiche och en matsked hickorysås.

Det vart en riktigt trevlig afton med rosévin, babbel och häng på balkongen. Sedan avslutade vi med Gino och en avec.

Fyllda grillade paprikor

För: 4 personer

4 små röda paprikor
1/2 gul lök
4 soltorkade tomatbitar
75g feta
1 msk creme fraiche 34%
1,5 msk pumpafrön
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, oregano, timjan, italiensk salladskrydda

1. Dela paprikorna på längden och skär bort kärnhus och skaft. Hacka lök, strimla soltorkade tomater, smula fetaosten och blanda allt i en bunke tillsammans med hackade pumpafrön och creme fraiche. Blanda med en vitlöksklyfta samt salt och peppar.

2. Fyll paprikorna med röran och grilla dem. Det går även bra att grilla dem i ugn om man inte har tillgång till en grill. Det gör inget om de blir lite sotiga i botten.

Kompletterna middagen med dessa fyllda grillade paprikor. Lägg dem på grillen och njut till sommarmiddagen.