Gazpacho till buffé

En utmärkt soppa till mingel

Har du testat att laga Gazpacho? Gazpacho är en kall soppa som kommer från Andalusien i Spanien. Det här är en enkel soppa som med fördel kan förberedas tack vare att den serveras kall. Man bara har ner ingredienserna i en mixer och kör allt till en slät smet. Därefter kan man slå upp den i små glas och dekorera med en stång blekselleri att knapra på.

Enkel mat till buffé

Till buffé är Gazpacho ett utmärkt alternativ när man vill ha ett varierat utbud av olika rätter. Det är också fint att ha som en liten aptitretare när gästerna kommer så att de kan stilla den värsta hungern.

» Fler recept som passar till buffé hittar du här.

Gazpacho till buffé

För: 8 personer till buffé (cirka 1-1,5 dl per portion)

Gazpacho

1/2 röd paprika
1/2 röd lök
1/3 gurka
2 stänger blekselleri
1 burk krossade tomater (400g)
0,5 dl olivolja
0,5 tsk tabasco
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk körvel
3 dl vatten
salt, svartpeppar
ett par stänger blekselleri till dekoration

1. Grovhacka paprika, lök, gurka och blekselleri. Ha ner allt i en mixer tillsammans med krossade tomater, olivolja, tabasco, äppelcidervinäger och körvel.

2. Kör till en slät smet och späd med vattnet till lagom konsistens så den blir drickbar. Smaka av med salt och peppar.

3. Slå upp gazpachon i glas och dekorera med en stång blekselleri.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.