Torskfilé i ugn med getost och smörslungade rödbetor

Ett smakrikt recept till helgen

Har du någon gång funderat på hur det blir om du tar allt du tycker är gott och har ner i en och samma rätt? Det har jag. Första gången jag fick den galna idén var jag nog någonstans runt 13-årsåldern. Behöver jag säga mer än att det blev en total flopp? Smaker som gifter sig var inte ens att tänka på. Jag bestämde mig för att aldrig mer få såna idiotiska tankar…

Gott och festligt med julsmaker

Jag vet inte vem som först sa det, men ofta säger man, att när man blir äldre är det bara på utsidan – men insidan är den samma. Någon sa också att man blir visare med åren… Jag funderar fortfarande på vad det var för en knasboll! Idag är jag 30 – idag bestämde jag mig för att jag skulle laga en rätt med allt jag tycker är gott… igen. Den här rätten valde jag att kalla för Getostbakt torskfilé med rökig blodapelsinsallad och smörslungade dragonrödbetor, men det kortare namnet hittar ni nedan – och således också receptet.

Getostbakt torskfilé

Rökig blodapelsinsallad

Torskfilé i ugn med getost och smörslungade rödbetor

För: 4 personer
Temperatur: 200°C

Torskfilé i ugn med getost och smörslungade rödbetor

Getostbakt torskfilé:

4 torskfiléer eller annan vit fisk
100g president getost på rulle
salt, peppar, vitlökspulver

Smörslungade dragonrödbetor:

500g rödbetor
3 msk smör
2 msk färsk, hackad dragon

Rökig sallad med blodapelsin:

1 paket bacon
50g sockerärtor
1/2 röd lök
1 blodapelsin
170g kräftstjärtar i lake

1. Tina och skölj fisken. Lägg bakplåtspapper i botten av en ugnsfast form och lägg i fisken. Krydda och fördela ut getostskivor på ena halvan av fisken. Vik den andra halvan över som ett lock. Ställ in i 200°C i 20 minuter.

2. Skala och dela rödbetorna till mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och ha ner smör, hackad dragon och salt i kastrullen. Lägg på locket och skaka runt så att allt blandar sig.

3. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Strimla sedan och ha ner i en bunke. Längdstrimla sockerärtor och klyfta löken tunt. Skala blodapelsinen och ta bort det vita fruktköttet genom att skrapa den försiktigt med nageln under rinnande, ljummet vatten. Bryt klyftorna i tre och blanda ihop med de strimlade grönsakerna och baconet.

4. Häll av laken på kräftstjärtarna och dekorera fisken med dessa.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.