Gino

Bästa sättet att göra desserten Gino

Har du någon gång ätit Gino? Gino är den enkla och goda desserten där man ugnsgratinerar frukt och bär tillsammans med vit choklad. Vanligast är att man tar jordgubbar, banan och kiwi och sedan river över chokladen, Därefter får det hela åka in i ugnen så frukten blir lite varm och chokladen får smälta. Det här är de klassiska sättet.

Godaste och enklaste efterrätten

Vi gör inte så. Istället brukar vi först smälta chokladen i en bunke – ovanpå ett vattenbad, i kastrull eller i micro. Därefter rör vi ihop den vita chokladen med bären, klickar upp i portionsformar och ställer in i ugnen för att de det en fin yta på toppen. Det blir så mycket godare och mycket krämigare.

Till den klassiska varianten serverar många vaniljglass men till den här varianten behövs det inte – det blir galet gott ändå! Frukten och bären i detta receptet kan man variera beroende på säsong och utbud.

God och krämig Gino

För: 6 personer
Temperatur: 275°

Gino

2 bananer
0,5 liter jordgubbar
6 kiwi
2 dl färska hallon
2 dl färska blåbär
300g vit blockchoklad

1. Ta bort skalet på kiwin och skiva upp all frukt. Är det svårt att få tag i färska bär kan man byta mot något annat.

2. Smält chokladen i ett vattenbad.

3. Portionera ut bären i ugnsfasta formar och häll på chokladen. Rör om försiktigt så att bären blandas med chokladen.

4. Sätt ugnen på högsta värme med grilleffekt och ställ in formarna. Då chokladytan börjat få lite brun färg är de färdiga. Ät som de är och skippa glassen – det blir så sött och krämigt ändå.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.