Glutenfria, belgiska våfflor med jordgubbskeso och äpple

Gott recept till våffeldagen

Förra helgen överraskade jag sambon med glutenfria, belgiska våfflor till lunch. Vi hade båda varit och tränat och tyckte att det skulle sitta fint med något sött att ladda med efteråt. Till själva våfflorna serverade jag keso ihoprört med lite jordgubbssylt (med mindre socker) samt skivat äpple.

Keso innehåller bra protein när man tränar och blev kanongott till – man saknade inte ens den obligatoriska grädden. Råkar du nu vara ett gräddmonster är det ju dock dumt att avstå.

Glutenfria våfflor med kokossocker

Förutom att de är glutenfria är de dessutom sötade med kokossocker som har en god kolaton. Dock går det precis lika bra med vanligt raffinerat socker, om man så önskar.

Våffeljärn för Belgiska våfflor

Våffeljärnet jag använder kommer från Webbhallen och är mina nya bästa vän. Till själva bordsgrillen medföljer fyra olika plåtar att byta mellan; platt, räfflad, smörgåsgrill och för belgiska våfflor.

Det finaste är att man kan ta ut järnen och diska dem utan att blöta ner hela järnet. Temperaturen på grillen går dessutom att ställa.

» Ännu fler recept på våfflor hittar du här

Fluffiga belgiska våfflor

Ca: 6 stycken

Glutenfria, belgiska våfflor med jordgubbskeso och äpple

2 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk kokossocker
2 dl mjölk
2 ägg
1 msk olja

Tillbehör:
1 dl keso
3 msk jordgubbssylt
1 rött äpple

1. Rör ihop majsstärkelsen och bakpulver med salt och socker.

2. Ha ner kall mjölk, ägg och olja under omrörning.

3. Grädda i smort järn. Vispa smeten innan du häller i en ny våffla.

4. Rör ihop keso med jordgubbssylt. Skiva äpplet. Servera till.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.