Glutenfria tilltugg till kräftskivan

Enkla tilltugg med Västerbottensost

Dessa goda små miniostgratänger är perfekta som glutenfria tilltugg till kräftskivan. De är som sagt helt glutenfria och passar fint att ha som tilltugg på kräftskivan. Jag har valt att kalla dem för ostblommor, men det är egentligen som glutenfria pajer utan pajskal. Många serverar bröd och Västerbottensost till kräftorna, men det är trots allt lite kladdigt att både pillra med kräftorna och sedan skära ost och breda smör på brödskivan. Då passar dessa små munsbitar perfekt. Variera dem gärna med olika fyllning så som några bitar finhackade soltorkade tomater, dill eller finhackad ansjovis eller kräftstjärtar.

Gott till kräftorna

Vill ha du små pajer är även dessa små minipajer med ost och kummin också himla goda att variera med. Dock är de förstås inte glutenfria. Gör gärna gratänger och pajer i förväg så blir de ännu godare när de får stå till sig. Fler goda recept till kräftskivan hittar du här.

Glutenfria tilltugg till kräftskivan

Cirka 24 stycken
Temperatur: 200°

Ostblommor

1,5 dl riven västerbottensost
1 ägg
3 msk grädde
peppar, lökpulver
2 msk hel kummin
2 msk färsk hackad dill

1. Riv ost och blanda med ägg och grädde. Smaka av med peppar och lökpulver.

2. Klicka i oströran i de små pajskalen och grädda sedan i 20-25 minuter på 200C°. Låt svalna och lyft ur minipajerna. Fortsätt med nästa omgång till all ostsmet åt.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.