Glutenfria KikärtsvåfflorÖverraska med goda våfflor på våffeldagen som fler kan njuta av. Bara för att man är glutenintolerant betyder det inte att man ska behöva avstå från godsaker.

Våfflor utan gluten

Här i Landleys kök finns flera recept på våfflor där man med enkelhet kan man byta det vanliga mjölet mot majsmjöl eller färdig, glutenfri mix. För enkelheten skull – och som inspiration, bjuds det idag på tre recept som redan från början är helt glutenfria.

3 recept på glutenfria våfflor till våffeldagen

Efter olika tester har jag kommit fram till att majsmjöl har godast smak i sig själv och är att föredra framför potatismjöl (även om båda funkar). Våfflorna behöver lite längre tid i järnet och får en aning segare konsistens.

Glutenfria Kikärtsvåfflor

Glutenfria Kikärtsvåfflor

Nu behöver du inte avstå från godsakerna bara för att du råkar vara glutenintorerant. I det här receptet samsas majsmjöl med goda kikärtor. Både mättande, gott och perfekt till våffeldagen.

Proteinrika chokladvåfflor

Proteinrika chokladvåfflor

För dig som (styrke)tränar är det här ”The Våffla”. Du blir garanterat mätt av dessa. Förutom ett innehåll av proteinpulver är de glutenfria och baseras på majsmjöl – ett gott mjöl som lämpar sig extra bra till våfflor. Själva våfflorna blir lite segare i konsistensen och behöver lite mer tid i järnet.

Glutenfria, belgiska våfflor med jordgubbskeso och äpple

Glutenfria, belgiska våfflor med jordgubbskeso och äpple

Nu behöver du inte missa något av det goda. Lyxa till våffeldagen med glutenfria, belgiska – och supersmarriga våfflor.

Keso innehåller bra protein när man tränar och blev kanongott till – man saknade inte ens den obligatoriska grädden.

Här hittar du fler recept på våfflor i Landleys kök.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.