Goda tillbehör att servera på nyårsafton

Tillbehör till nyårsmiddagen

Här om dagen satt jag och funderade över goda tillbehör att servera på nyårsafton. Troligtvis är jag inte ensam om att fundera över detta, för när det är nyårsafton kanske man ändå vill lyxa till dat hela lite. Många slår på stort till årets sista kväll. Hemma hos oss går vi lite den gyllene medelvägen – det behöver inte vara hysteriskt men såklart gott och gärna lite mer fancy än vanligt.

NyårsmenyMed det sagt tycker inte jag att man behöver slå knut på sig själv. I vanlig ordning tänker jag på maten i tre till fyra delar; protein i form av kött fisk eller fågel – eller såklart en vegetarisk huvudråvara om man vill ha det. Till proteinet behövs en god sås, grönsaker och någon kolhydrat – ofta i form av potatis. Jag vet inte varför jag tycker det, men potatis och rotsaker tycker jag är lite festligare än exempelvis ris, sädesslag eller pasta.

Potatis och grönsaker

Så vad menar jag då med goda tillbehör att servera på nyårsafton? Ja, till att börja med funderar jag som sagt först över proteinet. När det är bestämt väljer jag tillbehören. Det kan vara alltid från potatisgratäng, pommes duchesse, en snygg potatiskaka eller ugnsrostad potatis. Sist men inte minst svänger jag ihop (eller köper) en sås som får sätta smaken på det hela. Nedan har jag valt ut mina favoriter när det kommer till goda tillbehör att servera på nyårsafton. Dessa hjälper dig att sätta ihop en middag på precis samma sätt som jag gör. Är du hellre ute efter en färdig meny kan du kolla här där jag har satt ihop färdiga nyårsmenyer med olika tema.

Goda tillbehör att servera på nyårsafton

3 tillbehör med grönsaker att servera på nyårsafton

Goda tillbehör att servera på nyårsafton


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.