Gräddig, indisk kyckling med tre sorters bönsallad

Recept med indiska smaker

Färdigkryddad mat har aldrig riktigt varit mig grej. Jag föredrar själv att sätta prägeln och välja hur slutresultatet ska smaka. Men, när jag nyligen fick prova på Kronfågels tre smaknyheter; Thai, India och Mexican, blev jag både förvånad och imponerad. Kryddningen på var riktigt god och spännande. Det finaste av allt är hur enkelt det är att göra en kul middag.

Gräddig, indisk kyckling med tre sorters bönsalladTre sorters bönsallad

Enkelt och snabblagat

Jag bestämde mig för att testa Smak på Världen India där jag hade ner sockerärtor, hackad mango och vispgrädde. Till det fick det blir en bönsallad med tre sorters bönor – eftersom jag inte äter pasta eller ris. Indiska smaker kräver rätt mycket olika kryddor. Allt det meckandet slipper man helt här. jag säger två tummar upp. Vill man ha det lite hetare kan man gott ha i några drag på chilikvarnen.

Har man ingen blomkålsblast kan man också ta blomman på blomkålen – alltså själva blomkålen. Kan man inte få tag i Kronfågel Smak på världen India kan man använda vanlig kycklingfilé som man kryddar med koriander, spiskummin, svartpeppar, lökpulver och kanel.

Gräddig, indisk kyckling med tre sorters bönsallad

För: 4 personer

Gräddig, indisk kyckling med tre sorters bönsallad

Bönsallad med rostad mandel:

2 dl torkade adzukibönor
2 dl torkade mungbönor
150g haricots verts
100g mandel
100g blomkålsblast
1 gul lök
salt, peppar

Gräddig, indisk kyckling:

1 paket Kronfågel Smak på världen India
1 mango
100g sockerärtor
4 dl vispgrädde

1. Blötlägg adzukibönor och mungbönor var för sig kvällen innan (minst 12 timmar).

2. Skölj bönorna och koka de två sorterna var för sig i 1 timme på låg temperatur.

3. Koka haricots vertsen i saltat vatten cirka 5 minuter.

4. Hetta upp en panna med olja. Ha ner mandlarna och rosta dem cirka 3 minuter. Skär blomkålsblasten till smalare remsor och ha ner dem samt hackad lök i stekpannan. Salta och peppra och fräs allt till löken blivit mjuk och glansig (cirka 5 minuter). Ha ner i en skål tillsammans med bönorna.

5. Ha ner kycklingbitarna i en stekpanna. När kycklingen nästan är genomstekt, ha ner hackad mango och sockerärtor i pannan. Slå på grädden efter en minut och låt den puttra upp.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.