Krämig köttfärssås till middag
Den här vintern har det blivit mycket grytor, gratänger och pasta. Senast blev det en gräddig köttfärssås med kapris, oliver, paprika och grönkål. Denna pasta är lätt att göra och kräver inte en massa konstiga ingredienser. Har man ett gäng konserver på lager är det perfekt eftersom den innehåller både tomatpuré, paprikasallad, kapris och oliver.
Jag valde tagliatelle till såsen, men det funkar lika bra med vanlig spaghetti, penne rigate eller farfalle. Förutom ingredienserna på burk har jag också i nötfärs, grönkål och grädde. Lite kryddor och sedan är middagen klar. Har man ingen paprikasallad kan man byta mot vanlig färsk paprika. Grönkålen går också bra att byta om man känner för der – exempelvis mot svartkål, strimlad vitkål eller brysselkål.
» Här hittar du fler goda pastarecept

Gräddig köttfärssås med kapris, oliver, paprika och grönkål
1 gul lök
50g grönkål
smör och olja att steka i
salt, svartpeppar
400g nötfärs
2 msk tomatpuré
1 tsk chilipulver
1 dl gröna oliver
1 dl paprikasallad
0,5 dl kapris
1 tsk torkad oregano
5 dl grädde
1 dl vatten
400g spaghetti, ex tagliatelle
- Hacka löken och strimla grönkålen. Smält en klick smör i en stekpanna och lägg i löken. Låt den mjukna på knapp medelvärme. Lägg i grönkålen med löken och ringla i lite olja. Stek under omrörning tills grönkålen mjuknat och blivit glansig. Salta och peppra. Lägg över lök och grönkål i en skål.
- Smält smör i stekpannan, lägg i färsen och separera den så gott det går med en stekspade. Salta och peppra. Rör i tomatpuré och chilipulver. Stek tills färsen börjar får yta. Halvera oliverna. Lägg i stekt lök och grönkål samt paprikasallad, kapris och oliver. Smula över oregano Slå på grädde och vatten och låt allt småputtra i 5–10 minuter under lock.
- Servera med kokt spaghetti.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.