Gräddig pasta med kyckling, bacon och soltorkade tomater

Pasta till vardag och helg

Säger någon pasta, grädde, fetaost och kyckling så är jag i mat-himlen. Dessa ingredienser är ju en så himla bra kombination. I detta recept på gräddig pasta med kyckling, bacon och soltorkade tomater har jag också använt dem. Det hela blir en härlig middagsrätt att servera både till vardag eller helg. Den som inte vill ha kyckling kan enkelt byta mot vego-strimlor och plocka bort baconet för ett köttfritt alternativ.

Tack vare de smaker och ingredienser som denna pasta innehåller kan man säga att den fått sin inspiration från Medelhavet. Jag är ett stort fan av de ingredienser som kommer härifrån – exempelvis basilika, soltorkade tomater, fetaost och pasta. Denna krämiga pasta innehåller även champinjoner. Jag tar champinjoner på burk men man kan naturligtvis byta mot färska om man föredrar det. Den innehåller också rucola som fyller ut samt adderar pepprighet och textur.

Ta vara på baconfettet

Själva kycklingen steker jag i fettet från baconet. Då tar man tillvara på det och slipper hälla ut fettet i soporna (man bör ju nämligen inte hälla ut det i vasken så rören kloggar igen). Å andra sidan har jag en burk i kylen där jag alltid häller i fettet från det bacon jag stekt. Sedan är det bara att ta en klick ur burken när man ska steka något – precis som ur smörpaketet. Svinnsmart och gott!

» Här hittar du fler goda pastarecept

Gräddig pasta med kyckling, bacon och soltorkade tomater

Gräddig pasta med kyckling, bacon och soltorkade tomater

För: 4 personer

1/2 paket bacon
2 kycklingfiléer
1 burk hela champinjoner (á 390g)
35g rucola
1/2 kruka basilika
8 bitar soltorkade tomater
3 dl grädde
salt, peppar
250g spagetti
150g fetaost

  • Stek baconet knaprigt och låt det svalna. Skär det sedan till mindre bitar. Skär kycklingen till breda strimlor och stek dem i baconfettet så de får fin yta runt om.
  • Slå bort spadet från champinjonerna och halvera de svampar som är stora. Hetta upp en stekpanna och stek champinjonerna så de börjar torka till. Ha i en klick smör som får fräsa in och salta och peppra. Ha ner grovhackad rucola och basilika samt strimlade soltorkade tomater. Slå på grädde och smaka av med salt och peppar.
  • Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och blanda pastan med såsen. Lägg upp i skålar och toppa med bacon kyckling och smulad fetaost.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.