Gräddiga rullader med krispig sallad

Annorlunda rullader

Den här rätten kom till då jag hade tinat kyckling under dagen. När jag öppnade kylen insåg jag dock att det finns kvar rostas som vi hade grillat några dagar tidigare. Eftersom jag inte ville att den skulle förgås bestämde jag mig för att linda in den i kycklingen. Har du inga rester att peta i går det förstås lika bra med ostekt kött. Stek det antingen innan, för sig, eller ge rulladerna längre stektid om du steker allt rått. Det här är en riktig kötträtt kan jag lova. 3 x kött sitter som en smäck! Självklart kan man även fylla rulladerna med något annat, som exempelvis färskost.

Gräddiga rullader med krispig sallad

För: 4 personer

Gräddiga rullader med krispig sallad

Rullader:

2 stora kycklingfiléer
1 schalottenlök
200g stekt rostas eller oxkött
3 skivor bacon
2,5 dl grädde
salt, peppar, persilja, timjan, vitlökspulver, chilipulver

Sallad:

1 stor morot
1/2 dl solrosfrön
1/2 rött äpple
1 stjälk blekselleri
5 cm purjolök
salt

1 avocado
2 msk äppelcidervinäger

1. Skiva löken. Skär köttet i stavar och filéa kycklingfilérna tunt. Lägg ut kycklingfiléerna, lägg en lökskiva och kött i mitten och rulla kycklingen runt. Fäst ihop med tandpetare eller steksnöre. Om det blir lök över, hacka denna och ha ner senare i såsen.

2. Hetta upp en panna med lite olja och rosta solrosfröna på hög värme till de börjar få färg. Riv moroten på stora hålen på ett rivjärn, strimla äpple, selleri och purjolök. Vänd ihop i en skål.

3. Smält smör i stekpannan och lägg ner rulladerna. Stek tills kycklingen har fått fin färg runt om. Klipp i baconet i tunna strimlor och ha ner eventuellt kvarbliven lök. Då baconet börjar bli knaprigt, slå på grädden och låt den koka upp. Smaka av med kryddor. Servera med tärnad avocado och en skvätt vinäger över salladen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.