Grillad ananas med glass

Grilla efterrätten

Ibland behöver man något sött efter maten. Jag har själv en tendens att helt glömma bort allt vad efterrätt heter. Dock är jag alltid sugen på något sött efter maten. Jag är till och med så hemsk att jag tycker att syftet med hela middagen är att få äta efterrätt. Vägen dit med för- och huvudrätt är bara nödvändigt ont för att sedan få sin belöning – efterrätten.

Dessert till nyår eller fest

Här kommer en enkel efterrätt som antingen kan fixas på grillen eller i en grillpanna. Den också perfekt att servera som avslutning på nyårsmiddagen så den är ganska lätt och lite sval. Har man många gäster är den ett utmärkt val eftersom den är lätt att fixa.

För: 4 personer

1 ananas
0,5 liter vaniljglass
3 msk smörk sirap
citronmeliss till dekoration

1. Skär av skalet på ananasen. Dela på mitten två gånger och skiva sedan så att du får trianglar.

2. Stek ananasen i en het grillpanna eller grilla på efterglöden på grillen.

3. Lägg upp i djupa skålar då ananasen har fått sjyssta grillränder. Lägg upp några skopor vaniljglass och ringla över lite sirap. Dekorera med blad av citronmeliss.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.