Grillad banan med choklad och vaniljglass

Grillad dessert

Dags för en riktigt klassisk efterrätt på grillen – grillad banan med choklad och vaniljglass. Visst är det ändå härligt att grilla på sommaren. I alla fall när vädret tillåter. Att ta tillvara på den sista glöden på grillen är smart… Ja, åtminstone om du grillar med kol eller ved. Annars är det ju bara att starta gasolgrillen igen.

Att grilla desserten är trevligt under sommaren om man vill avsluta med något sött. Man behöver faktiskt inte göra allt så himla knepigt och invecklat hela tiden – en banan med skåra i och några chokladbitar sätter garanterat piff på kvällen. Servera med vaniljglass. Eller varför inte med glass med inslag av kola?

Banan med choklad på olika vis

Tack vare den härliga chokladen i efterrätten passar portvin till det hela. Att servera ett litet glas med dessertvin till efterrätten är trevligt och blir en fin matchning mellan de söta smakerna och kakaon. Även punch eller bananlikör passar att servera till. Har du inte en grill går det naturligtvis bra att tillaga bananerna i stekpanna eller i ugn.

Välj en sjysst mörkare choklad till bananerna. För att variera det hela kan man ta en chokladsort med mint i. För extra knuff kan man smula över lite chili. den som steker sina bananer kan förstås också ha i lite konjak i pannan och tutta på för att få flamberade bananer.

» Här hittar du fler recept på goda desserter

Grillad banan med choklad och vaniljglass

Grillad banan med choklad och vaniljglass

För: 4 personer

4 bananer
50g mörk choklad
vaniljglass

  • Skär ett snitt längs med varje banan och lägg dem på grillen. Grilla i cirka 5 minuter, lägg sedan i bitar av mörk choklad i skårorna. Grilla tills chokladen smält.
  • Servera med vaniljglass.
Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.