Grillad fisk med kräftstjärtar, bönor och skirat örtsmör

Torsk med skirat örtsmör

Kräftstjärtar och fisk är ju så gott ihop! Denna rätt av grillad fisk med kräftstjärtar, bönor och skirat örtsmör knåpade ihop när jag fick fria händer. Inspirationen kommer från en rätt jag åt på mysiga restaurang Hamnkontoret på Öland. Den är faktiskt inte alls svår att göra och innehåller massor av härliga smaker. Vilken fisk man vill ha väljer man själv – både torsk, sej och alaska pollock går bra.

Lättlagat recept till sommaren

Fisken kan man även tillaga i ugn eller grillpanna. Det är trots allt så att alla kanske inte grillar årets runt som vi gör. Servera denna ljuvliga rätt på våren eller sommaren. Eller ha den som en lätt huvudrätt på nyårsafton med ett härligt glas bubbel.

Grillad fisk med kräftstjärtar, bönor och skirat örtsmör

För: 4 personer

Grillad fisk med kräftstjärtar, bönor och skirat smör

4 filéer vit fisk (ex Sej, torsk eller Alaska pollock)
4 salladslökar
flingsalt, malen svartpeppar
vitlökspulver, tandorikrydda

250g vaxbönor
250g gröna bönor
1 knippe morötter
400g potatis
300g skalade kräftstjärtar

150g smör
1 msk mjölk
0,5 dl hackade färska örter (ex. oregano, gräslök, dill, persilja)
salt

1. Tina fisken och massera in kryddorna på ena sidan av filéerna. Grilla eller stek i grillpanna. Stek salladslöken vid sidan om.

2. Koka bönor och morötter i saltat vatten. Koka potatisen separat.

3. Smält smör i en kastrull och rör ihop med hackade örter och salt.

4. Lägg upp grönsaker, potatis och salladslök och placera fisken ovanpå. Toppa med kräftstjärtar och ringla över det skirade örtsmöret.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.