Grillad korv med snabbsyrad surkål, senapsmajjo och rödlök

Korv med bröd och goda tillbehör

Korv med bröd är något jag sällan äter. Nu för tiden blir det oftast mer brotzeit-stuk på det hela när vi äter korv. Det vill säga att man bryter brödet till. Korven doppar man i senap och mumsar på med allehanda tillbehör som exempelvis surkål, pickles och annat gott. På riktigt tyskt manér dricker man naturligtvis en god öl till. För egen del är jag svag för Weissbier.

Grillad korv med brödDetta recept på grillad korv med snabbsyrad surkål, senapsmajjo och rödlök har inspirerats av den tyska brotzeiten (uttalas bråtsajt). Jag valde att laga snabblagad surkål till det hela som du hittar receptet på nedan.

Har du gott om tid kan du testa detta recept på riktig syrad vitkål. Dock måste du vara ute 14 dagar i förväg. Man kan förstås också köpa en burk färdig surkål, om man har ont om tid eller är bekvämt lagd.

Enkel vardagsmat med knorr

Välj en korv du tycker om. För mer smak tar man en kryddad korv, eller varför inte en med chili? Vi körde med Lithells smala grillkorv som var riktigt god. Det är en helt vanlig korv med svenskt kött som är rökt över alspån. Det fina med detta recept är att det är så himla enkelt. Man kan naturligtvis ta bort och lägga till de tillbehör man tycker bäst om. Gillar man inte inlagda jalapeños kan man exempelvis byta mot iglagd smörgåsgurka eller saltgurka.

Kolla också in dessa goda korvrecept;
» Lyxiga toppings till korv med bröd
» Korvish med kålish och relish

Grillad korv med snabbsyrad surkål, senapsmajjo och rödlök

För: 4 personer

Grillad korv med snabbsyrad surkål, senapsmajjo och rödlök

Snabbsyrad surkål:

250g vitkål
smör
0,5 dl vatten
1 msk ättika
1/2 tsk hel kummin
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt

Övriga tillbehör:

0,5 dl senap
0,5 dl majonnäs
8 korvar
1 röd lök
jalapeños
valfritt bröd, exempelvis brioche-korvbröd eller surdegsbröd

  • Finstrimla vitkålen med en kniv eller osthylev – skippa rotstocken. Ha ner vitkålen i en stekpanna med smör och stek cirka 3 minuter på medelvärme. Slå på vatten, ättika, krossad kummin samt socker och salt. Låt allt puttra i cirka 10 minuter. Häll bort överbliven vätska och ös upp surkålen i en snygg burk.
  • Rör ihop senap och majonnäs.
  • Grilla eller stek korvarna. Servera med skivad rödlök, jalapeños, bröd och den snabbsyrade surkålen.

Grillad korv med snabbsyrad surkål, senapsmajjo och rödlök

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.