Mangogrillad röding med dillslungad potatis och kapriscreme

Vin till grillad röding

Röding är riktig toppenmat att grilla på sommaren. Det är en vacker fisk med härlig färg och god smak. Tillsammans med mango blir det en underbar sommarrätt som passar fint att bjuda på. Kan du få tag i pakistansk mango, även kallas honungsmango, prova det. Den är sötare och riktigt smakrik.

Till den här rätten drack vi ett jättegott rosévin som min pappa hade beställt. Det var så gott att jag till och med kan säga att det var det godaste rosévinet jag druckit nånsin. Vinet heter Alfa Tauri Rosé och kommer från från Idala Gård. Vinet är gjort på Sangiovese och kommer från Toscana. Vinet har en bra balans mellan sötma och syra. Ett riktigt trevligt matvin som också är friskt och gott att sippa på.

Enkel sommarmat

Vill du läsa mer om vinet kan du kika på Val Di Toros webbplats. En trevlig nyhet är att vinet nu också kan köpas från Systembolaget, dock bara i låda om sex flaskor. Ett bra tips om man tycker det blir lite myckey är att gå ihop med en god vän och dela på lådan. Jag beställde exempelvis en låda och delade den med pappsen. Smart!

Godaste rosévinet

Tänk på att de viner som finns i beställningssortimentet kan ta upp till tio dagar att få levererade. Vill du hitta ett liknande vin, kanske i ordinarie sortiment, kan du söka på druvan SangioveseSystembolagets webbplats för roséviner.

Mangogrillad röding med dillslungad potatis och kapriscreme

För: 4 personer
Temperatur: 225°

Mangogrillad röding med dillslungad potatis och kapriscreme

Grillad röding:

4 rödingfiléer
1/2 mango (honungsmango)
salt, peppar

Dillslungad potatis:

600g nypotatis
1 knippe färsk dill
2 msk flytande smör
salt
1 knippe sparris

Kapriscreme:

4 msk hackad kapris
1 msk vitvinvinäger
2 dl creme fraiche
salt, peppar

1. Skölj rödingfiléerna och låt rinna av på en skärbräda med skinnsidan nedåt. Skala och finhacka mangon. Salta och peppra och klicka sedan ut mangohacket på fisken.

2. Gnugga potatisen och koka i saltat vatten. När den är färdigkokt, slå av vattnet och riv i färsk dill, ha på salt och ringla över smör. Sätt på locket och skaka kastrullen.

3. Koka upp en kastrull med vatten och ta sedan av från plattan. Skär bort den träiga delen på sparrisen och låt de sedan ligga i set varma vattnet cirka 5 minuter.

4. Hacka kapris och rör ihop med vinäger, creme fraiche och kryddor. Ställ svalt till servering.

5. Grilla rödingen med skinnsidan nedåt. Grilla på sparrisen samtidigt.

Rekommenderat vin till: Alfa Tauri (nr 79626) 121:-

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.