Grillade bananer med mörk choklad, rostade hasselnötter och ägglikörglass

Grillade bananer

Sommaren ligger i luften och nu är det dags att ta tillvara både på de sista solstrålarna och den sista glöden. Att grilla efterrätt är både gott – och förstås en trevlig aktivitet att socialisera kring på kvällskvisten. Trä på det som ska grillas på ett par spett eller kör det bara som det är. Att grilla frukt är inte svårt och blir larvigt gott.

Grillar man bananerna med skalet på är de enklare att hantera och fastnar inte i gallret. Spetten underlättar också det hela både när man grillar och när man ska äta dessa godbitar.

Tips till grillningen

Behöver du tips och inspiration finns det massor av goda recept för grillen här i Landleys kök. Jag grillar allra helst kött och serverar med en sallad av linser, bönor och dekorativa ätbara blommor.

Rostade hasselnötter med muscovadosockerGrillade bananer

Grillade bananer med mörk choklad, hasselnötter och glass

För: 4 personer

Grillade bananer med mörk choklad, rostade hasselnötter och ägglikörglass

0,5 dl hasselnötter
1 msk muscovadosocker
50g mörk choklad
2 långsmala bananer
4 träspett
1 paket glass med ägglikörsmak

1. Smälr smör i en stekpanna och ha i hasselnötterna hela. Rosta dessa och strössla över muscovadosocker som får karamelliseras. När hasselnötterna börjar bli mörka i skalet är de klara. Låt svalna och grovhacka dem sedan. Hacka chokladen.

2. Dela bananerna på mitten och trä i ett spett. Invänta bra glöd på grillen och grilla sedan bananerna till de är helt mörka i skalet och börjar vätska sig.

3. Lägg upp bananerna och skär ett snitt igenom dem. Strössla över choklad och hasselnötskross. Toppa med ägglikörglass och servera med ett glas punsch.

Rekommenderad dryck till desserten: Carlshamns Flaggpunsch
(nr 588) – 74:-

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.