Grillade fläskfilémedaljonger med primörer och småpotatis

God mat för trevliga sommarkvällar

Ljumma sommarkvällar är till för att njutas av. Vilket sätt är då inte bättre än med god mat, god dryck och goda vänner? Den svenska sommaren är alldeles för kort för att kastas bort på dålig mat och innesittande.

Marinera köttet

Det här goda receptet sätter piff på vilken kväll som helst och gör sig bra med ett glas vin till. Marinera köttet under dagen och lägg det på grillen framåt kvällen. Glöm inte att ta fram köttet en timme eller två innan det är dags att grilla så det hinner komma upp i normal temperatur. Den här rätten är för övrigt helt glutenfri vilket är perfekt om man ska bjuda över glutenintoleranta gäster.

» Fler sommarrecept hittar du här

Grillade fläskfilémedaljonger med sparris och småpotatis

För: 4 personer

Grillade fläskfilémedaljonger med primörer och småpotatis

700g fläskfilé
2 röda äpplen
1 tsk liquid smoke
1 msk soja
3 msk äppelmos
1 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, oregano, timjan

6 morötter
2 knippen grön sparris
1 knippe salladslök
2 msk honung
1 msk olivolja
salt, peppar

10 skogschampinjoner
10 små potatisar
2 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar, timjan, oregano, grillkrydda

1. Ansa fläskfilén. Skala och hacka äpplena. Rör ihop med hickorysås, äppelmos, vinäger, soja och kryddor. Skiva fläskfilén till va 1,5 cm tjocka medaljonger. Häll ner marinaden i en påse och lägg i köttet och låt ligga minst ett par timmar. Grilla eller stek.

2. Skala morötterna. Skär bort den träiga änddelen på sparrisarna. Ansa löken och dela på mitten av längden. Koka sparris och morötter lätt i saltat vatten. Rör ihop olivolja med honung och salt och peppar.

3. Tvätta champinjonerna. Hetta upp olja och pressad vitlök i en stekpanna. Stek champinjonerna till de har fått färg tillsammans med kryddor. Tvätta potatisarna, dela dem på mitten och koka. Rör ihop olivolja med vinäger och kryddor. Vänd ner potatis och champinjoner i marinaden.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.